HTML

ROFL-net

Vicces vagy bizarr dolgok a világból

Elérhetőség

ROFL-net rofl.net.1(@)gmail.com
Valentino valentino.(@)freemail.hu
Blackhawk blackhawk043(@)gmail.com
Cpt.Bütyök bullshit(@)totalmail.hu
LazyBoy lazyboy90210(@)gmail.com
westhammer nottinghamforester(@)gmail.hu
Lipicso lipicso(@)gmail.com

 

Természetesen zárójelek nélkül!



Friss topikok

Egyetemistateszt

2011.04.20. 06:00 Blackhawk

A srác beszólása az első videóban 09:49-nél tetszik :D

30 komment

Címkék: teszt egyetem hallgató tanuló

A bejegyzés trackback címe:

https://roflnet.blog.hu/api/trackback/id/tr982825673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rákember/edimark 2011.04.20. 10:48:36

Általános iskolás vagyok és én is tudtam ezeket... Milyen generációval kell nekünk szembenézni a jövőben? Ilyen dolgokat azért nem felejt az ember. A magyar elektromos hálózat feszültségét mondjuk azért tudom, mert most tanultam.

tonyrulez 2011.04.20. 12:51:33

Már régen felvetődött bennem ez a kérdés, de mire jó a bölcsészettudomány? Mert ott ugye csak törit tanulnak, és utána elmennek töritanárnak, vagy történelemkutatónak, vagy esetleg levéltárosnak, de most ennek mi az igazi értelme? Ráadásul sok pénzt keresni sem lehet vele...

tonyrulez 2011.04.20. 13:04:10

Most néztem a 2. videót, látom Tomcat a kamerás :)
9:10-nél meg Pető Iván, böááá!

Stephen_17 2011.04.20. 13:36:21

mi történik a tollal ha leejtjük a holdon?
kirepül az égbe hát ezek se tudnak a világegyetem működéséről semmit

Stephen_17 2011.04.20. 13:36:53

ezt ki fogom próbálni :)

RevanCH 2011.04.20. 13:48:36

aki 03:33-nál van az tanított engem :D

Kingdom Come 2011.04.20. 14:26:03

lebeg... ez a bizonyítéka h majdnem az összes egyetemista drogozik:D

VidraMD 2011.04.20. 14:33:32

Az ilyenek viccesek így, de az ember elfelejti figyelembe venni azokat az apró tényezőket, mint kameraláz, szereplési diszkomfort, mennyire releváns/lényeges a kérdés és olyan embert kérdeznek meg aki ért hozzá. Mert lehet tudja mire gondol, csak úgy mondja el a saját szavaival, hogy mi nem értjük.

Dabaka 2011.04.20. 14:40:15

,,Az a baj, hogy nem jól tetted fel a kérdést...'' :D

VidraMD 2011.04.20. 14:51:10

Előzőmet kiegészítve fontos még az is, hogy hogyan teszi fel az ember a kérdést. "Mekkora feszültséggel működik a magyarországi elektromos hálózat" pl. értelmezhető úgy is, hogy mennyi áramrészecskebigyó van Magyarország területén a vezetékekben, vagy tökömtudja mire gondol a nem feltétlenül elektromossággal foglalkozó személy :D
Egyszerűbb lett volna a "Hány Volt feszültség van a konnektorban" vagy valami, de arra nyilván kevesebb helytelen válasz érkezne és nem lehetne jól megvágni, hogy minden egyetemista hülyének tűnjön.

@tonyrulez: Oh igen, akkor uszító szándékkal készült, így már érthető. Ahogy egy kedves kommentelő is nagyon jól írta:

"Ismerősök ott ültek a BME udvaron mikor ment ez az egész. nagyon sok jó válasz elhangzott. csak hát a jó válaszokból nem lehet ilyen "lejárató" videót csinálni. tipikusan olyan érzésem van, hogy "ha már nekünk nincs diplománk, akkor basztassuk a leendő diplomásokat"

Elmehetne a francba ez a sok felszínes "vissza trianon"-os paraszt. Semmi jót nem tesznek az országnak csak ugrálnak, cigányoznak, zsidóznak meg rohannak valahova Mussolini fekete ingeseit megszégyenítő módon "f*sztverni" ha valahol felüti a fejét a megélhetési bűnözés. Mintha ezek a felszíni problémák lennének minden bajunk okai.

SilentArtemis 2011.04.20. 15:12:15

ez szánalmas, én is tudtam a válaszokat, és a tesóm még ide akar járni....

Mesterlovesz 2011.04.20. 16:48:36

mindenhol vannak hülyék, de azt is vegyétek figyelembe, hogy ez egy videó, amibe annyi rossz választ vágnak be amennyit akarnak, és annyi jót vágnak ki amennyit akarnak szal nem biztos hogy fullhülye az összes egyetemista....bár aki a 19.századra teszi a 2. világháborút...hát arra nem tok mit mondani...

AR5T7 2011.04.20. 17:13:02

@Rákember/edimark: te nem 2 eve is 15 voltal? akkor hogy van ez?

AR5T7 2011.04.20. 17:16:44

A lengyel testvereink neveben ugy fejbe rugnam az utolsot. 39 SZEPTEMBER 1. jegyezd meg te faszlama :D

zladko 2011.04.20. 20:19:35

@VidraMD: Már az is nagy probléma ha 1 ilyen bekerül a felsőoktatásba, nemhogy ennyi... úgyhogy ne szépítgess.
A többi magyarázatod meg vicc. Én nem vagyok egy feltűnési viszketeg ember, nem igazán vágyom a szereplése, de simán tudtam volna mondet, ha a pofámbanyomják a kamerát.

Uszító szándék aha, azt mondták a zertéelen hogy a tomket gonosz náczy, rettegjünk hát fröcsögjünk náczyzzunk, jó magyar "liberális"-hoz illően, mert más nem megy.

"ussolini fekete ingeseit megszégyenítő módon "f*sztverni" ha valahol felüti a fejét a megélhetési bűnözés. Mintha ezek a felszíni problémák lennének minden bajunk okai." Szerintem nézd meg mi a véleményük az ott lakó magyaroknak a "faszverésről"...
Persze ezek felszíni problémák, nem okoznak semmi bajt, kit érdekelnek azok az agyonvert és kirabolt nyugdíjasok, az hogy bizonyos helyeken a fehérember halálos veszélyben van, hogy ellopják a vasúti felsővezetéket, jelzőkábeleket (ezzek közvetlen halálos veszélyt okozva), meg mindent ami mozdítható. És azért érzik úgy hogy ezt megtehetik, mert a hozzád hasonló kimagyarázós emberek elhitették velük hogy ezt nekik szabad még nagyobb feszültséget keltve ezzel a 2 oldal között...

HyperKiller 2011.04.20. 23:03:33

Ez unalmas és kiborító.
Az meghogy a czigánykérdést gettóba zárással próbálják megoldani az lol.

VidraMD 2011.04.21. 02:13:12

@zladko: Egy szóval se mondtam, hogy ezt szabad vagy jó dolog, de még mindig tartom, hogy ez felszíni probléma. A gazt a gyökerénél kell kitépni, hogy eltűnjön és itt NEM népirtásról beszélek, mielőtt valaki, "jólelkű" ember félreértene.
No de hagyjuk, ez most jelenleg OFF, nem ide tartozik és nem is mi oldjuk meg, majd ha esetleg miközülünk kerül valaki a hatalmi székbe talán akkor.

Ettől függetlenül ez továbbra is egy ócska videó miatt.

Nazgrel (törölt) 2011.04.21. 02:19:02

zladko: Valami azt súgja, hogy ez a téma már rég kifutott a valós környezetéből. Ne keverjünk már ide semmilyen média szennyt; se nácikra, se liberálisokra nem vagyunk kíváncsiak.

A videó felveti, hogy a mai egyetemisták alapműveltsége (!) felülértékelt - bár megjegyzem fölösleges hiú ábrándokat kergetni: egy felsőoktatási intézmény feladata nem az általánosban megtanulandó ismeretek megújítása - ezek miatt kéretik őket sarazni -, hanem egy egészen szűk, ám annál professzionálisabb látókör elmélyítése. Adott esetben ugyanannyira műveltek, avagy műveletlenek, mint egy akármilyen középiskoláját elvégzett polgár: fene sem kíváncsi egyetemen arra, hogy mit nem tudsz egy - a választott témakörtől független - fogalomról. A valóban szánalmas réteg az, amelyik az ő maga által választott környezetben képtelen egy egészen alapvető kérdést megválaszolni, ám ez határozottan kevés embert foglal magába - többnyire ők azok, akik egy évtizedig bukdácsolnak az egyetemen keresztül.

Ez az egész ellenpropaganda hogyan sikerül? Ugyanúgy, ahogy egy közvélemény-kutatás: nem tudnak minden egyes egyetemistát megkérdezni, így kénytelenek (ezúttal gyanítom kevésbé a szükség, annál inkább egyfajta mentség) kis mennyiségű tagot értékelni, majd ez alapján beosztani az egész halmazt. Okos dolog, mert akárhogy csűrhetjük-csavarhatjuk a dolgokat, mert az eredmények megközelítőleg akármit igazolni képesek. Bár ez aránylag off, de célozni próbálok, hogy egy ilyen felmérés - akárcsak az amerikaiak/angolok/németek/etc. mentális retardációjára utaló videók is - csak annak az embernek nyújt igazolást, aki már ettől függetlenül is hitt az elképzelésben.

Ne érts félre: kínos, hogy egy olyan dolgot nem tudnak, amik gyakran egyedüli kreatív fejlődést nyújtottak gyerekkorukban, ez ellen nincs mentség, ugyanakkor ne próbáljunk egy hatalmas réteget néhány sarkított példa alapján megítélni - és igen, ez még mindig témán belül értendő, nem folytatnám a "más kérdésekkel" tarkított gondolatmenetedet.

Nazgrel (törölt) 2011.04.21. 02:31:58

@Nazgrel: Szerk.: My bad, visszaolvasva a reálpolitikai filozofálgatást nem te kezdted, így nyilván nem (csak) rád értendő.

Rákember/edimark 2011.04.21. 09:33:02

@AR5T7: Hát 2 éve 13 éves voltam :D Miért mit mondtam?

deemer 2011.04.21. 10:39:39

@Nazgrel: Teljesen egyetértek. Egy ilyen agyonmanipulált műsor aztán tényleg marha nagy hírérték.

Nem azért, persze nyilván elég égő ha ilyen egyszerűnek tűnő kérdést valaki nem tud megválaszolni, de most ha valaki azt hiszi, hogy a rossz választ adók mindegyike el is jut a diplomáig, akkor marhára el van tévedve;

Ez a tomket csávó csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő idióta, még csak azt se mondanám, hogy náci (üdv zladko, nem cz-vel és y-nal írandó), szegény csak egy idióta médiamajom.

Valamilyen szempontból kelemen anna 2 (kisbetű szándékos), csak őt nem a fél világ, hanem csak a mindenkori kormány b*ssza seggbe.

Nyilván mindenki tudja, hogy Neil Armstrong és Buzz Aldrin leszállt és sétált a holdon, lábnyomaik vannak, naná hogy van gravitáció. Mellesleg megjegyzem, az egyik srác megjegyezte, hogy biztos amerikai, mert az oroszok ceruzát használtak, gondolom erről tomket elvtárs is biztosan tudott mindent ugye?

@Rákember/edimark: bocs de szerintem ezek a videón szereplő "retardáltak" is tudnának olyat kérdezni, amit az általános iskolai "tudásoddal" meg se értenél, még a kérdést sem. Ráadásul te vagy, ti vagytok a jövő generáció, szóval inkább ezt most ne is feszegesd, mert ezzel a hozzáállással marha nagyot fogsz pofára esni.

Persze, nagyokosok, most sorolja mindenki gondolom fejből dátummal az összes fontosabb történelmi időpontot, '56-ot napra pontosan, mivel ugye érettségire úgy kell, de azért megnézném mondjuk, kb. 10 év múlva, a nagy tudás megvan-e még.

Én végeztem, szóval lesz.rom az egyetemistákat piszkáló dolgokat, ahogy azt is, hogy a 2.vh 39-től vagy 40-től 44-ig vagy 45-ig tartott (39-45, csak jelzem), amikor az ember könyékig van a matek analízis 3-ban, vagy épp a term.infóban, inf.menedzsmentben, teljesítményelemzésben, vagy épp a statisztikában és a módszertanban.

@Stephen_17: á látom egy kolléga, mi a véleményed a húrelméletről, és a kozmikus húrokról, szerinted járható út ez a fajta megközelítés? Kvantum mező teóriával ez mennyire egyeztethető össze?...

Edem 2011.04.22. 11:06:21

én elte ttk-n tanulok, de ezeket tudtam volna (Csehországnak tengere...omfg). Nem kell minden egyetemistát hülyének nézni...Én ha megkérdezem, hogy pl egy villámnak mekkora a hőmérséklete K-ben, arra se érkezett volna kb 1 jó válasz se, én tudom, de lehet innen sem tudna senki jó választ adni (kivéve ha utánanéz valahol). Én tudtam, hogy mi történne a tollal, azt is tudtam, hogy ki volt Eötvös,hogy Csehországnak nincs tengere, és a Földközi-tengerhez is tudtam volna vagy 8 országot mondani, ami a partján elhelyezkedik (hirtelen fejből), és a 2. világháborús kérdést is tudtam. Ezek a kérdések is olyanok, mint pl milyen alakja van a Földnek? A közember kapásból rávágná hogy gömb, sőt lehet sok egyetemista is, közbe ha ezt mondod egy ttk-s vizsgán páros lábbal rúgnak ki onnan. És nagyon valószínű, hogy egy egyetemista a kedves kamerás úrnak is fel tudott volna adni olyan kérdést, amire soha a büdös életbe nem tud választ adni, mint pl hogy lim x->0 sinx/x az mennyi, vagy egy ínyenc diffegyenletet...

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.04.23. 12:28:46

@Stephen_17: először én is ezt mondtam volna, ha kicsit belegondoltam, akkor tényleg a Holdnak is van gravitációs tere.

@Edem: a differenciál egyenletek nem az általános műveltséghez tartoznak

Nazgrel (törölt) 2011.04.23. 13:15:25

@:{) MIKI (}:: Az egyetemistáknak pedig nem általános műveltséget tanítanak.

JonathanKain · http://happyasylum.blogol.hu/ 2011.04.23. 13:54:06

ezzel az egésszel egy a gond. egy ilyen videó meg van vágva... be rakják szinte csak a rossz válaszokat holott szerintem azért akadt jó is... de azok nem érdekesek mert abból nem az jön le h "mien hülye már minden egyetemista"
meg amúgy is ... szinte csak btk-sokat kérdeztek... most őszintén... miért csodálkoznak ezen hogy nem tud semmit pl egy szabadbölcsész akinek abból állnak az előadásaik, hogy néznek egy filmet, következő előadáson meg megbeszélik... a vizsga meg annyi hogy egy otthon kidolgozott egy oldalas dolgozatot beadsz a tanárnak és viszlát :D én speciel pécset vagyok TTK-s és érdekes módon szinte az összes szaktársam tudta rá a választ pedig bioszon vagyunk és ezek egyik sem bioszos kérdések voltak... ez a videó nagyon nem reális hanem botrány és szenzációhajhász... hülyék meg mindenhol vannak és sajnos szereplési vággyal is meg vannak áldva általában ....

Cs@tLós 2011.05.25. 04:15:44

Tényleg elég gáz a helyzet, ha a legtöbb kommentelőnek az sem jött le, hogy ezek általános műveltségi kérdések (mondjuk a holdas az sztem szimplán logika), és MINDENKINEK tudni kellett vna a választ, teljesen mindegy, hogy TTK,BTK, ajtónyitogató-szak, halálmindegy. Lehet itt fröcsögni, de igenis, és egy egyetemistától elvárható lenne hogy tudják az ilyen általános dolgokat. Nemtom feltűnt-e, hogy a büfések tudták. Na ez kurvaciki, így múlik el a világ dicsősége. Még legalább 220 voltot illett vna mindenkinek tippelnie...hol él basszus? Meg a 2. VH...a kommentelők azt is megvédenék, ha azt kérdeznék, hogy melyik állat ugat, és ennyien nem tudnák, hogy a kutya, hogy dehát kérem, ez nem az állatorvosi?
Minden kommentelő aki védte ezeket, hogy az egyetemen csak a szakmára vonatkozó dolgokat kell tudni, sürgősen gondolkodjon el, hogy ha vki 1-2 évvel az érettségi után nem tudja, hogy mikor volt a 2. vh, akkor majd 5 évvel az egyetem után tudni fogja-e a szakmájára vonatkozó kérdéseket (arról nem is beszélve, hogy sok egyetemista milyen módszerekkel megy át a vizsgákon).

Egyébként nincs kétségem, hogy nagyon sokan meg tudták minden kérdésre a választ, de ettől függetlenül elkeserítő, hogy ennyien nem tudták, és ilyen hosszú anyagot lehetett összerakni ennyi hülyéből.

deemer 2011.05.25. 15:28:48

@Cs@tLós: Szerinted ezek közül hánynak lesz 5 éven belül mondjuk diplomája? Persze, felvesznek az egyetemek évente több száz embert, aztán pér félév után ki is szórják mind. Kell a fejkvóta.

Tudod, ezek a videók olyanoknak valók mint te: megnézed, rávágod a kérdésre a választ, okosnak érzed magad, és már kezded is a nagyzolást. A probléma ott kezdődik, hogy az általános műveltség mint olyan marha széles intervallumot lefed, lehet jönni a hold gravitációjával, de ennyi erővel kérdhezhettek volna zene, vagy művészettörténelmet, irodalmat, csak arra a tomket se tudná a választ, ugyebár. 2. világháború, jah, most ez nagy téma, mert néhány nagy arc emlékszik rá, kíváncsi lennék, a százéves háború például megy-e (általános műveltség). Francia forradalom, amerikai polgárháború? Most őszintén, talán 20 éves pontossággal be tudnám lőni ezeket, marhára semmi szükségem nincs rá, amikor programozom.

Az a 220 inkább 230V, sebaj, majd máskor. A fene aki védi a retardáltakat, de azt azért ne felejtsd el, hogy ez - mint annó az "én fizetem a mocsok egyetemisták tandíját, fizessék ők" című mutatvány - csak hergelés az egyetemek ellen, és ha beszólsz valakiknek, akkor ne csodálkozz, ha rövid úton elküldenek az anyádba (ez nem a neked szól, hanem a videó tanulsága).

Végezetül pedig elmondanám, hogy ez lóf.sz nem pedig reprezentatív minta. Bevezetés a statisztikába első óra.

Cs@tLós 2011.05.25. 15:42:02

@deemer: Sok évszámra én sem emlékszem, nem vagyok nagy arcú (én nem estem neki senkinek veled ellentétben), de a vh-kat olyan hosszan és kiterjesztetten tanítják, plusz hozzánk időben az van a legközelebb, hogy illene tudni, még ha nem is évszámra pontosan (azokkal nincs bajom aki úgy kb belőtte). Én évszámokban mindig gyenge voltam, de ezeket még én is tudom. Eötvöst plö nem tudtam, pedig talán tanultuk is anno általánosban. Úgyhogy egy szóval nem mondtam, hogy én mindent tudtam vna, és te is csak a szavakat nézed, értelmezni meg sem próbáltad amit írtam, ez a 230 voltos beszólásodon is látszik, ugyanis azt írtam, hogy legalább 220-at ILLETT VNA TIPPELNI, mivel sokáig annyi volt, mostmár 230, az átállást nem biztos, hogy mindenki felfogta (utána mutatják a 230-as táblát, nem vagyok vak). Talán az iszonyat cinikus hangnemet hagyhatnád, mert nem biztos, hogy jól értelmezed, amit a másik leírt.

Én nem mondtam, hogy fizessék ők a tandíjat, és azt sem mondtam, hogy reprezentatív példa, azt mondtam, hogy ennyinek se kellene lennie. Ha a szüleid, méginkább nagyszüleid jártak egyetemre, kérdezd meg őket, hogy akkoriban ez mit jelentett, mert úgy látom lövésed nincs róla, hogy akkor valóban az értelmiség járt oda, akik műveltebbek voltak mint az átlag. Mostmár legalább 50% teljesen kretén aki csak inni megy oda, meg bulizni, aztán kihullik, vagy rosszabb esetben nem, és diplomát kap (végig lehet csalni bármelyik egyetemet, és van bőven olyan aki így megy végig). A szakomon anno indultunk 150-en, és 20-an végeztük el, ennyit a reprezentatív példákról, és tudok neked még bőven ilyet mondani, az arány köbö mindenhol stimmel. És abba bele sem akarok menni, hogy aki elvégezte, az is mennyire ért a szakmájához.

Cs@tLós 2011.05.25. 15:44:56

@deemer: Elég szomorú, hogy azoknak a sorában állsz, akik úgy gondolják, hogy az egyetem szakbarbárok képzésére való. Az, hogy manapság ez a divat, nem jelenti azt, hogy ez így van jól.

Wrathe CN · http://www.youtube.com/channel/UCyeYGrliSe3C7ab78ylvhIQ 2011.05.30. 21:01:39

csak nem letiltatta az rtl a második videót? De ezen én miért nem lepődöm meg?
süti beállítások módosítása